Google Shopping

 

Google Shopping, als ondernemer kun je er niet meer omheen. Het is een dienst van Google die producten toont met een afbeelding, prijs en naam. Deze worden afgebeeld naast of boven de traditionele zoekresultaten van Google. Google Shopping werkt op basis van een product feed die moet worden gemaakt en ingediend. Meer hierover vind je hieronder. Voor bezoekers is Google Shopping een medium om snel aanbieders van elkaar te kunnen onderscheiden en het geeft ze een overzicht van het aanbod. Nog een groot voordeel van Google Shopping is dat mensen die hiermee producten zoeken een sterke koopintentie hebben. Wij hebben veel ervaring op het gebied van Google Shopping en zorgen ervoor dat je maximaal resultaat zult zien.

adidas schoenen

Product Feed

Een product feed is gebaseerd op het aanbieden van producten bij Google. De product feed is een bestand waarin al je producten geplaatst moeten worden. Op deze manier is het voor Google eenvoudig te zien waar je assortiment uit bestaat. Wanneer bezoekers een zoekopdracht intypen kijkt Google of deze zoekopdracht goed matcht met de opgegeven product feed. Wanneer dit zo is zullen je producten zichtbaar worden in de zoekmachine.

De product feed dient een aantal vereiste velden met zich mee te dragen. Dit zijn onder andere de prijs van het product, de titel van het product en de beschrijving van het product. In de feed kunnen ook velden meegegeven worden die Google niet als vereist ziet, maar wel van invloed kunnen zijn bij de keuze van het tonen van je producten in de zoekmachine. In de product feed kun je nog allerlei optionele kolommen indienen die van invloed zijn bij het tonen van je producten. Wij zijn zeer ervaren en gespecialiseerd in het opstellen van een product feed.

Software

Voor de product feed is een stukje software nodig zodat de feed elke dag dynamisch ‘vers’ gegeneerd wordt. Wanneer er bijvoorbeeld een prijsverandering plaatsvindt, producten niet meer op voorraad zijn of een uitbreiding van het assortiment aan de orde is dan moet de feed deze informatie laten zien. Het is dus altijd van belang de feed up to date te houden.

Resultaat

Met Google Shopping zal je snel resultaat zien. Producten zullen zichtbaar zijn wanneer een bezoeker een zoekopdracht doet naar je product. Het mooie is dat het publiek dat op deze manier zoekt een sterke koop-intentie heeft. Kosten worden gemaakt op basis van kosten per klik.

Waarom Google Shopping bij Conversability?

 

  • Veel ervaring met het opstellen van product feeds
  • Opstellen van efficiënte en effectieve campagnes
  • Toepassing van conversie verhogende strategieën
  • Campagnes worden continu geoptimaliseerd